به گزارش همشهری آنلاین، قورمه سبزی از جمله غذاهای اصیل و مخصوص ایرانی است که به عنوان سمبل ملی ذائقه ایرانی شناخته میشود و همانگونه که احتمالا میدانید هر نقطه از کشور ما قورمه سبزی را به صورت مختلفی درست میکنند که سبب تفاوت طعم و مزه آن میشود.
ترکیبات ادویه مخصوص قورمه سبزی
شما با توجه به سلیقه خود میتوانید هر کدام از موارد این ادویه را کم و زیاد کرده تا به مزه دلخواه برسید. میزان ترشی، تلخی، شوری و شیرینی خورش شما با کم و زیاد کردن این موارد تنظیم میشود.
پودر غوره: ۲ قاشق غذاخوری
پودر گل محمدی: در صورت تمایل مقدار کم
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
پودر فلفل سیاه:۱ قاشق غذاخوری
پودر رازیانه: ۱ قاشق غذاخوری
تره خشک: ۲ قاشق غذاخوری
گشنیز خشک: ۲ قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک: ۱ قاشق غذاخوری
اسفناج خشک: ۲ قاشق غذاخوری
جعفری خشک: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه ادویه قورمه سبزی
در ابتدا باید سبزیهای گفته شده را تهیه کنید و پس از شستن و پاک کردن آنها را روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شوند. چنانچه سبزیها را قدری خرد کنید سرعت خشک شدن آنها بالاتر میرود. باید آنها را در سایه و به دور از نور آفتاب خشک کنید تا سیاه نشوند.
روش دوم این است که سبزی خشک آماده تهیه کنید و در ادویه خود به کار ببرید، ولی استفاده از سبزی تازه هم سبب مزه بهتر شده و کیفیت ادویه شما را بالا میبرد. این سبزیها را در هاون ریخته و به خوبی بکوبید و مخلوط کنید تا قدری نرم شوند. سپس سبزیها را در دستگاه آسیاب ریخته و مخلوط کنید تا یکدست شوند. در نهایت دیگر ادویهها را اضافه کنید. این ادویه را میتوانید تا دو سال در جای خشک و خنک نگهداری و استفاده کنید.
مقدار ادویه و چاشنی قورمه سبزی چقدر باید باشد؟
میزان ادویه و چاشنی استفاده شده در قورمه سبزی کاملا به ذائقه افراد بستگی دارد، ولی بهتر است مقدار چاشنی و ادویه زیاد نباشد چون باعث تغییر طعم و رنگ خورش میشود. اغلب اندازه چاشنیها معادل یک قاشق غذاخوری و ادویهها معادل یک قاشق مرباخوری است.
زمان اضافه کردن ادویه قورمه سبزی
برای استفاده از این چاشنی، باید بگذاریم که قورمه سبزی به طور کامل جا بیفتد، آنگاه چاشنی را اضافه کنیم. پس از اضافه کردن این چاشنی باید بگذاریم، خورش حداقل به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا مزه چاشنی را جذب کند.
یکی از مهمترین نکات در پخت قورمه سبزی، استفاده از سبزیجات تازه با اندازههای مشخص است. برای تهیه قورمه سبزی باید سبزی به خوبی تفت داده شود، دقت کنید که تفت دادن بیش از اندازه سبزی باعث تغییر طعم تلخ شدن آن میشود.
منبع: بیتوته
نظر شما